Akár ingyenes kiszállítás 40 000Ft rendelés felett.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-62/542-875

Honda

Honda beépíthető motor ismertető

A Honda Motor Co. Ltd beépíthető motorjai 3 kategóriába sorolhatók:

  1. Hobbi motorok
  2. Fél ipari motorok
  3. Ipari motorok

Mielőtt a részletekre is kitérnénk, lássunk néhány, minden motorra jellemző tulajdonságot.

  • 4 ütemű benzinmotorok - tisztán 4 ütemű benzinmotorok, nincs szükség semmilyen adalékra!
  • A benzin tárolására vonatkozó előírások betartása különösen fontos a Honda motorok esetében, mert az alacsony fogyasztás és a kis méret miatt könnyen eldugulhatnak a szívókák.
  • Csak a márkaszervizek által beszerelt, illetve hivatalos forrásból származó, Honda motorral szerelt gép esetében garantálható a termékek biztonságos használata.
  • A piacon levő beépíthető motorok átlag élettartama kb. 300 és 1000 üzemóra között mozog. Ezzel szemben a Honda beépíthető motorok élettartama 1000-3000 üzemóra a megfelelő karbantartások elvégzése mellett.
  • Csak az európai piacra gyártott termékek esetén lehetünk teljesen biztosak abban, hogy gépünk/motorunk megfelel minden, az EU-n belül érvényes jogszabálynak és előírásnak. Ezt a terméken levő CE matrica, illetve az adattáblán jelzett szöveg egyértelműen jelzi számunkra.

1.

A hobbi motorok jellemzően otthoni célra készült termékek erőforrásait adják (pl. fűnyíró, néhány kapálógép). A GCV típusmegnevezésű motorok már hosszú évek óta képezik a Honda motorcsaládok részét, folyamatos fejlesztésüknek köszönhetően a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek.

Műanyag burkolatuk, áramvonalas formájuk könnyen felismerhetővé teszi őket bármilyen terméken.

A gyárilag szerelt motorok (Honda terméken lévő, 100%-ban Honda termékként értékesített) piros burkolattal rendelkeznek, a Honda motorral szerelt gépek esetében legtöbbször fekete színű burkolattal találkozhatunk (nagyáruházakban vagy saját márkás termékek esetében), esetleg a gyártó saját design-jára jellemző formában is előfordulhat.

Fogyasztásuk kategóriájukban a legkedvezőbb; a megfelelő karbantartás mellett átlag élettartamuk 1000-1500 üzemóra.

145, 170 és 200 cm3-s méretekben elérhetőek.

2.

Fél ipari motorok közé soroljuk a GP típusmegnevezésű erőforrásokat, jellemzően a hobbi célra gyártott kapálógépek, általános felhasználású generátorok teljesítményét biztosítja. Találkozhatunk velük építőipari gépeken és elvétve egyéb termékeken is. Fehér fém burkolata könnyen felismerhetővé teszi.

A megfelelő karbantartás mellett átlagos élettartama 1500-2000 üzemóra, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően megfelelnek minden európai környezetvédelmi szabványnak és előírásnak.

160-200 cm3 közötti méretben gyártja ezeket a Honda, sikerük és népszerűségük évről-évre nő.

3.

A Honda erőforrások legmagasabb kategóriáját a GX típusmegnevezésű, ipari beépíthető motorok adják, amelyek átlag élettartama a megfelelő karbantartások elvégzése mellett meghaladja a 3000 üzemórát, ezt elérve pedig felújíthatók.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően minden európai környezetvédelmi szabályozásnak megfelelnek, fogyasztásuk kategóriájuk legjobbja, teljesítményük legtöbb esetben kis mértékben meg is haladja a szavatolt értékeket. A legtöbb esetben áramfejlesztők, fűkaszák*, traktorok és nagyobb teljesítmény igényű gépek erőforrásaiként találhatjuk meg őket. Vízszintes és függőleges kihajtású változatban is elérhetőek, pontos méretekért keresse fel Szakkereskedőinket!

25-690 cm3 közötti méretekben kaphatóak, megbízhatóságuk méltán elismert.

*: nem felújítható motorok: GX25-100