Akár ingyenes kiszállítás 40 000Ft rendelés felett.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-62/542-875

Fontos szempontok láncfűrész vásárlásakor

Bokrokat szeretne metszeni vagy fákat szeretne kivágni? Új láncfűrész vásárlása esetén a legfontosabb szempont, hogy hogyan fogja használni.

Amikor új láncfűrészt keres, számos dolgot kell megfontolnia, amelyek megkönnyíthetik a munkáját.

Teljesítmény és súly

Ha nincs gyakorlata a láncfűrész használatában, tanácsos egy könnyebb változatot választania, mivel azt könnyebb kezelni. A professzionális felhasználók, akik egész nap az erdőben dolgoznak, természetesen szintén nagyra értékelik a kis súlyú láncfűrészt.

Győződjön meg arról is, hogy az új láncfűrész teljesítménye elég nagy legyen a tervezett használathoz. Ha nehéz munkát végez, több energiára, valamint a megfelelő vágóberendezésekre van szüksége. A legtöbb szakkereskedő segítséget tud nyújtani a megfelelő méret kiválasztásában.

A rezgések sérülést okozhatnak

A professzionális felhasználók kézsérülési veszélyének csökkentése érdekében fontos, hogy a láncfűrész csekély rezgésű legyen. De ha csak néha használja a láncfűrészt, a csekély rezgés akkor is kényelmesebb használatot biztosít. A láncfűrészeink rezgésével kapcsolatos további információkat itt találja: rezgésterhelési kalkulátor.

Benzin vagy akkumulátor?

Ha hosszú órákon át dolgozik az erdőben, a legjobb választás a benzines láncfűrész, mivel nem kell magával vinnie tartalék akkumulátort. Ha viszont csak kerti munkát végez, az elektromos láncfűrész kitűnő megoldás. Ha két akkumulátora van, akkor az egyiket töltheti, miközben a másikat használja. Az elektromos fűrész használata azért is praktikus és kényelmes, mert kisebb a rezgése és kevésbé zajos. Továbbá nem kell aggódnia a gázok és egyéb kibocsátások miatt.

Ellenőrzőlista láncfűrész vásárlásához:

 1. Kibocsátás

  A legtöbb ország szigorú kibocsátási előírásokkal rendelkezik, amelyeknek a régebbi láncfűrészek nem felelnek meg. A saját és a környezet érdekében győződjön meg róla, hogy az Ön láncfűrésze megfelel ezeknek az előírásoknak.

 2. Egyensúly

  Győződjön meg róla, hogy a láncfűrész megfelelően kiegyensúlyozott, és jól fekszik a kezében. A markolatot megfogva könnyen kell tudni mozgatni a fűrészt, anélkül, hogy elveszítené az egyensúlyt, ez nagy segítségére lesz működés közben.

 3. Biztonság

  Természetesen ez az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni a láncfűrész vásárlásakor. Ügyeljen rá, hogy a fűrész számos jól ellenőrzött biztonsági funkcióval rendelkezzen, hogy csökkentse a személyi sérülés veszélyét. A láncfűrésszel végzett munka során mindig használjon megfelelő védőfelszerelést.

 4. Karbantartás

  A láncfűrész karbantartási idejének csökkentése érdekében győződjön meg róla, hogy a légszűrő és az üzemanyag-szivattyú könnyen hozzáférhetők, és hogy a láncot könnyű megfeszíteni.

Hasonlítsa össze termékeinket, és tudjon meg többet róluk a láncfűrész oldalon